הפודקאסט של קארין עמנואל
שם המשחק הוא יצירתיות.
לחשוב ולפעול 180 מעלות ממה שכולם מצפים.
יצירתיות לא רק ברמה הויזואלית, אלא חשיבה יצירתית שבאה לידי ביטוי בכל מהלך בעסק שלך כדי שתוכלי להגשים את החלומות שלך ולחיות במקסימום שלך.
זה פודקאסט חובה לכל מעצבת עוגות (מכל סוג) שרוצה להצליח בתחום, בין אם היא מתחילה ובין אם היא ותיקה.
האמת היא שזה פודקאסט שיתרום מאוד לכל יוצרת עצמאית שרוצה להתפרנס מהיצירות שלה כמו שהיא חולמת!
לחשוב ולפעול 180 מעלות ממה שכולם מצפים
הפרקים האחרונים
2 בינואר 2025 • 1:05
פרק 3: ניסים קורים למי שמאמין בהם
26 בדצמבר 2024 • 0:59
פרק 2: מיתוג, תמחור גבוה ויומן מלא
19 בדצמבר 2024 • 1:17
פרק 1: להוריד את הרגל מהגז - למה דווקא אם תאטי קצת את הקצב, תוכלי להשיג את המטרה שלך מהר יותר?
12 בדצמבר 2024 • 0:12
פרק פתיחה: את הולכת לחשוב אחרת
מי אני ואיך אני יכול לעזור לך להגשים את החלומות שלך בענק
היי, אני קארין עמנואל, אמנית עוגות, יוצרת ומפסלת בבצק סוכר. אני יוצרת עוגות שמספרות סיפור, עוגות שהן חוויה שלמה שנשמרת בזיכרון ולא עוד עוגה. אפשר לומר שהתחום הזה בחר בי ולא אני בחרתי בו. מאז שאני זוכרת את עצמי עסקתי באומנות, יצרתי בחומרים שונים וידעתי להביא לידי ביטוי כל רעיון שהיה לי בראש בחומרים שונים. אבל כשזה הגיע לפיסול בבצק סוכר היה לי קושי גדול מאוד בהתחלה כי לא היו לי את הכלים ולא היה לי מספיק ידע לקחת את מה שיש לי בדמיון ולהפוך אותו ליצירת מופת ברמה שיכולתי להתגאות בה. בשנת 2009 מכרתי את העוגה הראשונה שלי. בשלב הזה הבנתי שהתחביב הזה יכול להפוך לעסק וזה יכול להצליח אם אני רק אדע ליישם את כל הרעיונות הגדולים שיש לי בראש. כבר באותה שנה השקעתי בלימודים בתחום אצל האמנים הטובים בעולם ופתחתי את הסטודיו שלי. בהתחלה היה לי מאוד קשה. חששתי מכל פסל חדש, הבצק לא תמיד הקשיב לי, לפעמים הפסלים קרסו ולא הצלחתי להגיע לרמת הדיוק שאני מרוצה ממנה עד שלמדתי ודייקתי את השיטה שבה אני משתמשת היום ועוזרת לי לפסל כל דמות שאני רוצה בקלות ובלי חששות. בשנת 2014 זכיתי במקום הראשון בתחרות הארצית לעיצוב עוגות בשנת 2015 זכיתי בתחרות עיצוב העוגות העולמית Live Global Cake Challenge כנציגת ישראל ובשנים 2018 ו-2019 יזמתי תחרויות ארציות בהן השתתפו מעצבות עוגות מכל הארץ. היום אני נחשבת לאחת המעצבות המובילות בתחום. שיטת הפיסול בה אני עובדת ואותה אני מלמדת בקורסים היא שילוב של טכניקות שלמדתי במהלך השנים מהאמנים הגדולים בעולם יחד עם הניסיון האישי שלי מתחום האומנות. השיטה הזו עשתה פלאים בתחום עיצוב העוגות בארץ ובזכותה מאות מעצבות היום מפסלות ברמה שלא דימיינו שיצליחו. את האקדמיה לעיצוב עוגות יצרתי כי ראיתי בעיניי רוחי את עצמי בתחילת דרכי, ידעתי שאני יכולה להגיע לרמה גבוהה אבל לא היה לי מספיק ידע וכלים איך לעשות את זה והכי גרוע, הרגשתי שגם אין מישהו שמלמד את כל זה. כאן באקדמיה ארזתי את כל מה שאני יודעת, כל מה שלמדתי לאורך השנים, שיכול לקצר את הדרך בשבילך. פעם, לא היה לי מספיק ידע כדי להפוך כל עוגה שלי להצגה, עבדתי עד השעות הקטנות של הלילה והרגשתי שזה לא ייגמר לעולם, שכל דבר לוקח נצח וכל המטבח בבלאגן היסטרי. הכי הייתי מתבאסת כשהייתי מסיימת והתוצאה לא היתה בדיוק כמו שדימיינתי. היום אני יודעת שזה יכול להיות אחרת. אני מאמינה שמגיע לנו גם להנות מהדרך ומהיצירה עצמה וגם להרגיש שאנחנו מתוגמלות בהתאם. את האקדמיה יצרתי כדי שגם את תראי איך אפשר לפסל בקלות ובהנאה, לקצר זמנים בעבודה, להגיע לתוצאות מרהיבות שיפתיעו אפילו אותך ושלא נדבר בכלל על איך שיעופו עלייך כשיראו את היצירות שלך.
עוגת הישרדות מרחפת בגובה מטר