איך באמת לתמחר עוגות
סדנה בה תקבלי את שיטת התמחור ששמה אותך במרכז ורק אחר כך לוקחת בחשבון את כל השאר
כששואלים אותך כמה זה עולה, את קצת קופאת במקום?
בואי נשים את זה על השולחן כבר מההתחלה.
פתחת עסק כי את משוגעת על מה שאת עושה ואת גם ממש טובה בזה.
אנשים מתפעלים ממה שאת יוצרת וברור לך שאת יכולה להפוך את זה להכנסה.
הכנסה עיקרית או משהו בקטנה מהצד, זה לא משנה.
אבל האמת היא שאף אחד אף פעם לא לימד אותך איך לתמחר את המוצרים שלך.
ואז את נכנסת לעולם הזה, עם המון תשוקה ואהבה למה שאת עושה ופתאום כששואלים אותך מה המחיר את קצת קופאת במקום? לא יודעת מה לענות?
קודם כל חשוב שתדעי שאת ממש לא לבד בזה.
גם מי שנראית לך עכשיו עם ביטחון, גם מי שמוכרת בכמויות, לא היה לה שום מושג בתמחור בהתחלה.
זו גם הסיבה שקבוצות הפייסבוק מלאות בשאלה:
״כמה הייתן גובות על עוגה כזו?״
כששואלים אותך מה המחיר, את קופאת במקום?
אבל תגידי, מה זה משנה בכמה מישהי אחרת מתמחרת?
אני יכולה לספר לך על עצמי שפתחתי את העסק שלי ב-2009, ידעתי שהעוגות שלי יפות וטעימות אבל לא היה לי שום מושג בתמחור (ובניהול עסק בכלל). בכל פעם שלקוח היה מתקשר אליי הייתי בלחץ. לפעמים, לא נעים לי לספר, אפילו לא עניתי לטלפון רק כי חששתי מהשאלה - כמה זה עולה? נכון, כשאני התחלתי לא היו את כל קבוצות הפייסבוק ואי אפשר היה פשוט לבקש עזרה בתמחור בקבוצה. אבל היום אפשר, ויש שפע של מעצבות עם ניסיון שעוזרות ואומרות בכמה כדאי לתמחר. אבל תגידי לי רגע, מה זה משנה בכמה מישהי אחרת מתמחרת? אולי זה בכלל לא נכון עבורך?
מה זה משנה בכמה מישהי אחרת מתמחרת?
מי קבע שמחיר השוק הוא המחיר הנכון?
הידעת שמחיר השוק בתחום עיצוב העוגות כמעט ולא השתנה ב-15 השנים בהן אני מעצבת עוגות?
כן, מה ששמעת.
למרות שחומרי הגלם התייקרו פי כמה ולמרות שהעוגות שמוכרים היום ממש לא דומות לעוגות שמכרו בעבר, מחיר השוק נשאר כמעט אותו הדבר.
איך זה יכול להיות את שואלת?
כי לצערי, רוב המעצבות משקיעות המון זמן ו אנרגיה בלימוד טכניקות שיהפכו את העוגות שלהן ליפות יותר, למקצועיות יותר, לטעימות יותר.
אבל לא מקדישות את הזמן, האנרגיה והכסף כדי ללמוד איך להפוך את העסק שלהן לריווחי ומשתלם עבורן.
ולכן, גם את אולי נתקלת לפעמים בפוסטים של מעצבות עוגות מאוד מוכשרות שפתאום ביום בהיר אחד מחליטות לסגור את העסק כי ״זו עבודה קשה והלקוחות לא מעריכים ולא מוכנים לשלם״.