איך באמת לתמחר עוגות

סדנה בה תקבלי את שיטת התמחור ששמה אותך במרכז ורק אחר כך לוקחת בחשבון את כל השאר

הרשמה לסדנה

כששואלים אותך כמה זה עולה, את קצת קופאת במקום?

בואי נשים את זה על השולחן כבר מההתחלה. פתחת עסק כי את משוגעת על מה שאת עושה ואת גם ממש טובה בזה. אנשים מתפעלים ממה שאת יוצרת וברור לך שאת יכולה להפוך את זה להכנסה. הכנסה עיקרית או משהו בקטנה מהצד, זה לא משנה.
אבל האמת היא שאף אחד אף פעם לא לימד אותך איך לתמחר את המוצרים שלך.

ואז את נכנסת לעולם הזה, עם המון תשוקה ואהבה למה שאת עושה ופתאום כששואלים אותך מה המחיר את קצת קופאת במקום? לא יודעת מה לענות?

קודם כל חשוב שתדעי שאת ממש לא לבד בזה.

גם מי שנראית לך עכשיו עם ביטחון, גם מי שמוכרת בכמויות, לא היה לה שום מושג בתמחור בהתחלה. זו גם הסיבה שקבוצות הפייסבוק מלאות בשאלה: ״כמה הייתן גובות על עוגה כזו?״

עכבר רטטוי מפוסל בבצק סוכר

כששואלים אותך מה המחיר, את קופאת במקום?

אבל תגידי, מה זה משנה בכמה מישהי אחרת מתמחרת?

אני יכולה לספר לך על עצמי שפתחתי את העסק שלי ב-2009, ידעתי שהעוגות שלי יפות וטעימות אבל לא היה לי שום מושג בתמחור (ובניהול עסק בכלל). בכל פעם שלקוח היה מתקשר אליי הייתי בלחץ. לפעמים, לא נעים לי לספר, אפילו לא עניתי לטלפון רק כי חששתי מהשאלה - כמה זה עולה? נכון, כשאני התחלתי לא היו את כל קבוצות הפייסבוק ואי אפשר היה פשוט לבקש עזרה בתמחור בקבוצה. אבל היום אפשר, ויש שפע של מעצבות עם ניסיון שעוזרות ואומרות בכמה כדאי לתמחר. אבל תגידי לי רגע, מה זה משנה בכמה מישהי אחרת מתמחרת? אולי זה בכלל לא נכון עבורך?

אריאל ויונתן אוכלים תפוח

מה זה משנה בכמה מישהי אחרת מתמחרת?

מי קבע שמחיר השוק הוא המחיר הנכון?

הידעת שמחיר השוק בתחום עיצוב העוגות כמעט ולא השתנה ב-15 השנים בהן אני מעצבת עוגות? כן, מה ששמעת. למרות שחומרי הגלם התייקרו פי כמה ולמרות שהעוגות שמוכרים היום ממש לא דומות לעוגות שמכרו בעבר, מחיר השוק נשאר כמעט אותו הדבר. איך זה יכול להיות את שואלת? כי לצערי, רוב המעצבות משקיעות המון זמן ואנרגיה בלימוד טכניקות שיהפכו את העוגות שלהן ליפות יותר, למקצועיות יותר, לטעימות יותר.

אבל לא מקדישות את הזמן, האנרגיה והכסף כדי ללמוד איך להפוך את העסק שלהן לריווחי ומשתלם עבורן. ולכן, גם את אולי נתקלת לפעמים בפוסטים של מעצבות עוגות מאוד מוכשרות שפתאום ביום בהיר אחד מחליטות לסגור את העסק כי ״זו עבודה קשה והלקוחות לא מעריכים ולא מוכנים לשלם״.

צב מפוסל בבצק סוכר

מי קבע שמחיר השוק הוא המחיר הנכון?

אבל לך זה לא יקרה

את כבר כאן. ואם קראת עד כאן אז כנראה שאת חולמת להצליח עם העסק שלך.
כנראה שאת יודעת שיש לך משהו טוב בין הידיים ואת רק צריכה את הכלים שיאפשרו לך להפוך את זה למכרה זהב. אז לפני שאמשיך לספר לך על הסדנה המטריפה הזו ששינתה מקצה לקצה את חייהן של מעצבות עוגות מכל הסוגים (והאמת היא, גם את של עצמאיות מתחומים שונים),

אני רוצה לספר לך בכמה מילים מי אני כדי שנכיר קצת יותר טוב ותוכלי לסמוך עליי שאני האדם הנכון עבורך לקבל ממנו את הידע הזה

אם אנחנו עדיין לא מכירות, נעים מאוד, אני קארין עמנואל אמנית עוגות מאז 2009 ומייסדת האקדמיה לעיצוב עוגות בה אני מלווה מעצבות עוגות להצלחה מקצועית ועיסקית. כשאני נכנסתי לתחום לא היה לי מושג קלוש בתמחור, בשיווק ובכל מה שנקרא עסק. הייתי אמנית בנשמה. והתגלגלתי. כמו שרוב בעלי העסקים עושים בהתחלה. התמזל מזלי לקבל כמה החלטות חכמות בתחילת דרכי אבל האמת היא שאם הייתי יודעת אז את מה שאני יודעת היום אז יש הרבה דברים שהייתי עושה אחרת. לאט לאט צברתי ניסיון וביטחון בתחום.

קארין עמנואל עם עוגת קיץ של מיקי מאוס וגלשן מפוסלים בבצק סוכר

אמנית עוגות ומייסדת האקדמיה לעיצוב עוגות

אבל כל הזמן היו לי מלא שאלות והתלבטויות שפשוט לא הצלחתי לקבל עליהן מענה

ואז מרוב מותשות החלטתי לשים את זה קצת בצד ונרשמתי ללימודי הנדסת הסביבה בטכניון. כן כן, אם כבר לימודים אז בטכניון. בארבע השנים בהן למדתי לתואר, הרגשתי בבטן שזה לא זה. אמנם מאוד נהניתי מהלימודים ואפילו סיימתי בהצטיינות, אבל זה לא עשה לי פרפרים בבטן כמו העוגות. במהלך השנים האלו, זכיתי פעמיים בתחרויות עיצוב עוגות מאוד מכובדות. אחת בישראל ואחת בארה״ב. וכשסיימתי את התואר ידעתי שאני חוזרת לעוגות. אבל הפעם, על אמת. הפעם אני הולכת ללמוד איך אני הופכת את זה לעסק.
באותה תקופה, עלות עוגה ממוצעת אצלי היתה 480 ש״ח והיו מתווכחים איתי מלא.

אחרי שנה, עלות עוגה ממוצעת שלי היתה 1,500 ש״ח והויכוחים פסקו.
פתאום הצלחתי להגיע ללקוחות שמעריכים את העבודה שלי ומוכנים לשלם עליה בכייף, הצלחתי להגיע למחירים ששאפתי אליהם והצלחתי גם להעלות את הרמה של העוגות שלי בהתאם.

קארין עמנואל עם עוגת מפלצת סביבתית מפוסלת בבצק סוכר

כשסיימתי את התואר ידעתי שאני חוזרת לעוגות

ואת כל הדרך הזו הפכתי לנוסחה מאוד ברורה ופשוטה ליישום

וזה מה שאני הולכת לתת לך בסדנה הזו.
את הולכת להבין בעצמך מהם המחירים שאת שואפת אליהם, לא בגלל שמישהו אמר לך ככה, אלא בגלל שאלו המחירים שנכונים לך.

את הולכת להבין איך את מגיעה למחירים האלו בדרך בריאה ונכונה שתמצב אותך גם מבחינה שיווקית ולא סתם תרגישי שאת ״דופקת מחירים״ ללקוחות שלך.

ואת תביני איך להגיע למצב שאת יכולה להעלות מחירים בלי להבריח את הלקוחות שלך.

אה, וכל זה בלי להסתבך עם טבלאות אקסל.

רוצה לשמוע איך נעשה את זה?

אז ככה, הסדנה הזו תתקיים במפגש לייב בזום ביום רביעי בתאריך 31/07 והיא תתקיים בשני מועדים שונים באותו היום כך שאת יכולה לבחור את המועד שמתאים לך. המועד הראשון יתקיים בבוקר (10:00-12:00) והמועד השני בערב (20:30-22:30) ואת יכולה לבחור את השעות שנוחות לך. שימי לב, בשני המועדים תתקיים אותה הסדנה בדיוק ואין צורך להיות נוכחת בשניהם. בנוסף, תקבלי גישה להקלטת הסדנה. את תשימי בצד את כל מה שאת יודעת על תמחור, כל מה ששמעת, כל מה שלמדת, ופשוט תבואי להקשיב. מיד אחרי ההרשמה את תקבלי מייל ובו גישה לאתר הסדנה. בפנים נמצאת חוברת המלווה את הסדנה. אני ממש ממש ממליצה לך לשמור לעצמך הפתעה ולא להציץ בה! אבל תנסי להדפיס אותה עד שניפגש בזום. אה, ותכיני גם עט או עיפרון כי יהיו הרבה דברים שאת תרצי לכתוב. ביום הסדנה את תעדכני את כל מי שסביבך וצריך לדעת, שאת לא תהיי זמינה כי את חייבת להיות מרוכזת בסדנה שתעשה לך שינוי משמעותי בעסק ולכן את לא פנויה לשום דבר אחר. ואז את תכיני לעצמך איזו כוס קפה או ספל תה (אפשר גם שוקו), ותתני לעצמך את המתנה הזו. הסדנה בנויה כהרצאה עם השתתפות הקהל. אבל, את לא חייבת לשתף שום דבר שאת לא רוצה. אם תרצי תשתפי ואם לא אז לא. בסדנה הזו את הולכת לצאת עם מספר מדוייק עבורך, בכמה לתמחר את העוגות שלך. בלי שום קשר למחירי השוק או מקום המגורים שלך. בטח אמרו לך שאת צריכה טבלת אקסל כדי לתמחר את העוגות שלך, אז אני חייבת להגיד לך שאפשר גם אחרת ובסדנה הזו יש לך פטור מאקסל. אם כבר הבנת שזו סדנה שאת חייבת להיות בה אז הצטרפי אלי.

אריאל ויונתן הולכים ביחד בחוף הים

להעלות מחירים בלי להבריח את הלקוחות שלך

השיטה שונה לחלוטין מכל השיטות המוכרות

סגלית זיתוני

בהחלט שיטת התמחור שהצגת לנו שונה לחלוטין מכל מה שמוכר. כשחזרתי הביתה וחשבתי על זה, הבנתי שזה פשוט הכי הגיוני ולא ברור לי איך קודם חשבתי אחרת.

את מקבלת ממני אחריות מלאה!

אם תשתתפי בסדנה במלואה, ותרגישי שלא קיבלת את מה שציפית, כיתבי לי ותקבלי החזר מלא. האחריות המלאה בתוקף עד יום רביעי 31/07 בחצות בדיוק.

אז למי זה מתאים?

למעצבות עוגות מתחילות שעדיין לא מכרו אפילו עוגה אחת אבל ממש רוצות לקפוץ למים. למעצבות שכבר למדו דבר או שניים על תמחור אבל עדיין מרגישות שמשהו חסר להן. למעצבות עוגות בעלות ניסיון בתחום שבטוחות במוצר שלהן ויודעות שהן יכולות יותר אבל פשוט אין להן אומץ להעלות מחיר. למעצבות עוגות מכל הסוגים (בצק סוכר, קרם חמאה, קצפת ועוד). לעצמאיות בכל תחום יצירתי שמרגישות אבודות בעולם התמחור ומאמינות שיצליחו לקחת את הדוגמאות לעולם שלהן. כן, כמו שהבנת זו סדנה שמתאימה לכל עצמאית, בדגש על מעצבות עוגות.

ולמי זה בעצם לא מתאים?

למי שהציניות היא חלק בלתי נפרד ממנה והיא ישר רואה ״למה זה לא יעבוד״ בכל דבר. צודקת 100%, ככה זה באמת לא יעבוד.

אז אם יש לך ראש פתוח, בואי!

הידע שאת תקבלי בסדנה הזו יכול להפוך את העסק שלך ב-180 מעלות.

אם תיישמי רק חלק קטן ממה שתקבלי בסדנה, את תראי איך פתאום את לא צריכה לשאול אף אחד כי כל התשובות נמצאות אצלך.

אם תיישמי את הרוב, את תרגישי ביטחון שאת יודעת לתמחר את המוצרים שלך כראוי, תביני איך לבנות את השם שלך בצורה נכונה ואיך להגיע ללקוחות שמעריכים ומוכנים להשקיע. תסכימי איתי שכשמדובר בעסק שלך, זה שווה המון. בד״כ מחירי הקורסים שלי גבוהים כי הם מעיפים אותך גבוה.
אבל האמת היא שהפעם את הסדנה הזו יצרתי מתוך שאיפה להגיע לכמה שיותר מעצבות עוגות כי אני מאמינה שזה יעשה שינוי גדול בתחום ועבור כל מעצבת באופן אישי. ולכן חשבתי על סכום נגיש במיוחד שכל מעצבת עוגות יכולה להרשות לעצמה. את לא תאמיני אבל הסכום הזה הוא פחות ממחיר השוק של עוגת גן הכי פשוטה. אז תחשבי שכבר בעוגה הראשונה את מכסה את ההשקעה ועוד מרוויחה. בקיצור, ההשקעה שלך בסדנה הזו היא 197 ש״ח בלבד! זה מקנה לך השתתפות בסדנה שתתקיים בזום וביום הסדנה תבחרי בעצמך את המועד שנוח לך (בוקר או ערב). את גם תקבלי גישה להקלטת הסדנה כדי שתוכלי לחזור אליה. אז מה את אומרת? את רוצה להבין אחת ולתמיד איך הופכים את העוגות שלך לעסק אמיתי?

התשלום מאובטח! הסליקה בדף התשלום מתבצעת באמצעות קארדקום ועומדת בתקן האבטחה המחמיר ביותר PCI DSS Level 1

אם יש לך עוד שאלות,ליחצי כאן, כיתבי לי ואשמח לענות.

זה מה שמספרות חלק מהחברות שהשתתפו בסדנאות הקודמות

היום, כשלקוח יתקשר להצעת מחיר, אני לא אגמגם. אני לא אגיד לו שאחזור אליו. אני לא אגיד מחיר נמוך רק כדי לא להפסיד אותו.

רומי זוהר

כששמעתי שקארין מעבירה סדנת תמחור עוגות, ידעתי שלא משנה מה, אני לא מפספסת את ההזדמנות. אני מכירה כבר את קארין, ותיארתי לעצמי שהיא לא תשלוף לי טבלת אקסל, או נוסחה מוכנה כלשהי... הייתי ממש סקרנית. מה היא כבר יכולה להציע שכל כך מיוחד. שעתיים סדנה עברו בדקה! מעולם לא חשבתי שסדנת תמחור יכולה להיות מרתקת! קארין הצליחה בדרך יצירתית, מצחיקה, מרתקת, לעשות לי סדר בראש. ראש שלא חשבתי שאי פעם יוכל להסתדר עם מספרים. היא חיברה בין המטרות האישיות של כל אחת, למציאות, לחלומות, לשאיפות. נגעה בחרדות, נגעה בחסימות. זאת ממש לא היתה הרצאה, זאת היתה הסדנא הכי מושקעת שהייתי בה. היתה חשיבה בכל פרט, אנרגיות וחיוך... ניסיתי כל חיי להיות עצמאית. בכל מיני תחומים. אני כבר כמעט ארבע שנים מכינה עוגות. מנסה למכור. פתחתי עסק לפני יותר משנתיים... היום, בזכות קארין, אני יכולה להגיד שאני מוכנה לצאת לדרך. הדרך ברורה, סלולה לפניי. יש לי אומץ ומוטיבציה. ויותר מזה. אני יודעת שאני אצליח. מין ידיעה פנימית שחדרה לתוכי תוך כדי ההרצאה. משהו מהאנרגיות, מהנוסחה הפשוטה של קארין. היום, אני יכולה להגיד בביטחון - אני רומי זהר, הבעלית של "המתוקים של מוגלי" - מעצבת עוגות ומוכנה לפנק אתכם. היום, כשלקוח יתקשר להצעת מחיר, אני לא אגמגם. אני לא אגיד לו שאחזור אליו. אני לא אגיד מחיר נמוך רק כדי לא להפסיד אותו. אני יודעת בכמה למכור את העוגות שלי. זה המחיר שלהן. נכון להיום. היום, הראש שלי מסודר, והוא פנוי ליצור ולפנק :-)


הסדנה הזו החזירה לי את המוטיבציה

ניצן באבו

כבר תקופה ארוכה שאין לי כוח, שאין לי מוטיבציה, לא לפרסם, לא לעשות ובעיקר לא להשקיע בעסק שלי כמו שהייתי רוצה. הרבה זמן שאני לא מבינה למה זה ככה, אבל בסדנה- איך באמת לתמחר עוגות, הבנתי מה קרה לי. הלכתי לאיבוד, הפסקתי להאמין שיש בי משהו אחר להביא לעולם, ובעיקר שקעתי בתוך מעגל של חוסר. הייתי בסדנה אתמול, ומהרגע שחזרתי, אני לא מפסיקה לדמיין את איך אני רוצה את העסק שלי, לדייק את החלומות שלי, להרגיש שאולי אני יכולה לעשות את מה שאני רוצה. לאט לאט אני מחזירה לעצמי את תחושות השפע שנעלמו לי אי שם לפני כמה חודשים. אני מרגישה שהסדנה הגיעה בדיוק בזמן, היא החזירה לי את המוטיבציה, היא החזירה לי את הכוח. כל זה לא היה קורה בלעדייך, בלי האנרגיה שלך, בלי הסבלנות שלך, בלי הנחת שלך, ובלי האמונה שלך בכל אחת. כי לכל אחת יש משהו להביא לעולם. תודה רבה קארין על סדנה מעשירה ומלמדת, עכשיו כל שנותר לי זה ליישם ולפרוח ❤️


בתוך שנה המחירים שלי עלו כמעט פי 2

אודליה קזז

אחת השאלות הכי נפוצות בכל הקבוצות שאני חברה בהן, היא שאלת התמחור. וגם אני בתחילת דרכי נפלתי לבור הזה של הצמדת מחיר לעוגה שלי. כל עצות התמחור בקבוצות בלבלו אותי והרגשתי שאני לא מתוגמלת ולא מוערכת על העבודה הקשה, ונמנעתי מלהציע עוגות מורכבות ויחודיות (שבגללם נכנסתי לתחום) שבוודאות לא יהיה משתלם להכין לפי המודלים של התמחור שהוצעו לי. ידעתי שהדרך הזאת תוביל לשחיקה, ולבסוף אפילו לסגירת העסק, אז החלטתי לתת הזדמנות לקורס התמחור באקדמיה לעיצוב עוגות של קארין עמנואל. נפלו לי כל כך הרבה אסימונים במהלך הקורס, החשוב שבהם הוא שאני רוצה להיות יחודית ומקורית, אז איך זה יקרה אם אני מתייחסת לעסק שלי בנוסחה אחידה כמו לעסקים אחרים. המטרות שלי לא זהות, אורח החיים שלי שונה ואופן התמחור שלי חייב להיות שונה בהתאם. אז פעלתי לפי השיטה של קארין, וזה עבד! בתוך שנה המחירים שלי עלו כמעט פי 2, ואיתם גם סוג העוגות שאני מכינה, עוגות יחודיות שמשקפות אותי ושומטות לסטות. ועכשיו הצטרפתי לסדנה מקוצרת, איך באמת לתמחר עוגות, ולמרות שכבר עברתי את הקורס, משהו בתמצות שלו לרשימת פעולות קצרה, עזר לי לזקק את השינוי הבא שאליו אני רוצה להגיע. ואני חושבת שכל מעצבי עוגות אשר מתמודדים עם סוגיית התמחור, יכולים ללמוד המון מהסדנה המקוצרת הזאת, לתמחר ולקדם את העסק שלהם למקום הנכון להם.


הסדנה נתנה לי כלים נוספים ופרקטיים ליישום

שירה פרידמן

הייתם חושבים שכבוגרת קורס אומנות התימחור (המלא) הייתי מדפדפת הלאה את סדנת תמחור העוגות, אבל מכיוון שאני כבר מכירה את קארין, ידעתי שלא משנה כמה עמוק היה הקורס, תמיד היא יכולה לחדש, לגוון, לעניין ובעיקר להפיל עוד/מחדש אסימונים. ולחוסר הפתעתי הרבה, כך היה. הסדנה הייתה ממוקדת מאוד, נתנה לי כלים נוספים *ופרקטיים* ליישום, תהליך שמחובר ללב ולדרך האישית *שלי*, פעולות שמביאות בחשבון אותי ואת מה שחשוב לי ולא מכניסות אותי לאיזו נוסחה כללית שאני לא מצליחה למצוא בה את מקומי. והכל בכזה חן, חיוך וטוב לב, שרואים שקארין רק רוצה שאצליח. תודה רבה על (עוד) שיעור חשוב ❤️


הבנתי שבשביל שאהיה מלאת ביטחון אני צריכה לראות את התמונה המלאה

יסכה קינג

כשהתחלתי למכור עוגות אמרתי לעצמי, מה הבעיה ישנה נוסחה מאוד ברורה לתמחור. אמרתי קטן עלי לתמחר עוגות. אז אספתי את כל הנתונים ופשוט הכנסתי לנוסחה. אבל תנחשו מה... זה לא עבד. ההפך זה רק תסכל. עברו שנים והבנתי שתמחור זה נושא עמוק ומורכב, נושא שחייב ללמוד אותו מהיסוד. כשקארין הוציאה את קורס אומנות התמחור מיד נרשמתי. קורס שמבחינתי הוא חובה ועמוד יסוד בעסק. אך עמוק עמוק בלבי לא הצלחתי להסיר התנגדויות שהיו מושרשות בתוכי והיה לי קושי בישום. כשקארין הציעה לנו באקדמיה להשתתף בפילוט לקורס מקוצר של אומנות התמחור, הפעם באתי פתוחה מוכנה להכיל.. משהו במפגש הזה פתח לי צוהר לעולם קסום. אפתח ואומר שמלבד ההבנה של מה זה תמחור קיבלנו הרבה ערך מעבר. בסיום הסדנה הזו הרשתי לעצמי להבין מה באמת קארין מדברת, הבנתי מה זה שפע. הבנתי שבשביל שאהיה מאושרת ומלאת בטחון ולא קטנונית עם הלקוח אני צריכה לראות את התמונה המלאה. פעם ראשונה נתתי לעצמי להתמסר לתהליך. תודה לך קארין שאת פותחת עבורנו המעצבות עולם שלם שהוא לא רק העוגות עצמן. ממליצה בחום 💓


וואו זה כל כך הרבה מעבר לתמחור עוגות

הילה

אני אתחיל בזה שיצאתי מרוגשת מהסדנה. זה היה כל כך ספונטני וברגע האחרון ואיזה מזל שבאתי. את מדהימה! לא פחות מזה! חששתי בהתחלה כי הסדנה מוגדרת "תמחור עוגות" אבל וואוו זה ככ הרבה מעבר! העוגות היו כמעט שוליות מבחינתי. אני בדיוק בתהליך עם עצמי של לעשות מהבייבי שלי עסק רציני, משמעותי ומכניס ועובדת בעיקר בלעדכן גירסא של מי אני, למה אני שווה ולמה כדאי ללקוחות שלי לרכוש דווקא ממני. אני אמנם לא חזקה ברשתות וקהל הלקוחות שלי הם אנשים של "מפה לאוזן" אבל הנקודות שהעלת בסדנה חידדו והבהירו כמה המוטיבציה הפנימית שלנו היא המנוע והכוח ❤️ כרגע נותנת לדברים לשקוע כי לא היה לי ככ זמן בסופ"ש לעבד את הדברים אבל אני באמונה שלמה שמיום ליום הדברים יחלחלו ויקבלו ביטוי בעשייה שלי מרמת השיווק ברשתות ועד לתמחור של המוצרים. תודה לך ועלייך. היה קסום 🪄


השיטה מלמדת תמחור וגם ממלאת אותך במוטיבציה ואומץ

קים יעבץ

הסדנא הייתה פשוט מעולה! משהו כל כך ייחודי ומיוחד, שפותח את הראש לכיוונים חדשים. השיטה לא רק שמלמדת תמחור אלא גם ממלאת אותך במוטיבציה ובמלא אומץ לצאת לדרך. ממליצה בחום לכל אחת שרוצה להרחיב אופקים וללמוד גישה חדשה בדרך מעניינת, כייפית ומאתגרת 💓